Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Vicore Pharma Genomfoer En Foeretraedesemission

Vicore Pharma genomför en företrädesemission

Vicore Pharma vill ta in 100 miljoner kronor i en företrädesemission för att finansiera den fortsatta utvecklingen av läkemedelskandidaten C21.

Emissionen omfattar cirka 20,4 miljoner aktier, motsvarande cirka 32 procent av det totala antalet utestående aktier i Vicore Pharma. Teckningskursen är 4,90 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt på cirka 10 procent jämfört med stängningskursen den 10 mars 2023.

Företrädesemissionen tecknas med företrädesrätt för befintliga aktieägare i Vicore Pharma. Sista dag för handel med aktier inklusive företrädesrätt är den 24 mars 2023. Teckningsperioden pågår mellan den 31 mars och den 14 april 2023.

Vicore Pharma utvecklar läkemedelskandidaten C21 för behandling av den sällsynta sjukdomen primär mitokondriell myopati. C21 har visat lovande resultat i kliniska studier, och Vicore Pharma planerar att starta en fas 3-studie under 2023.

Företrädesemissionen kommer att användas till att finansiera den fortsatta utvecklingen av C21, inklusive fas 3-studien och förberedelser för kommersialisering. Vicore Pharma har som mål att lansera C21 på marknaden år 2026.

Vicore Pharmas vd, Carl-Johan Dalsgaard, säger i en kommentar att företrädesemissionen är ett viktigt steg i bolagets utveckling.

"Vi är mycket glada över det stöd vi har fått från våra aktieägare i denna företrädesemission. Pengarna kommer att användas till att finansiera den fortsatta utvecklingen av C21, som har potential att bli ett livsförändrande läkemedel för patienter med primär mitokondriell myopati", säger Carl-Johan Dalsgaard.


Komentar